Proses Beli Kereta





Perhatian: Ramai rakyat Malaysia yang masih tidak tahu proses-proses beli kereta tapi nak berkereta baru. Adakah anda salah seorang?


Salam dan Selamat Sejahtera!



 fb
Proses Beli Kereta
Kali ini saya kongsikan macam mana nak start proses beli kereta. PROSES BELI KERETA merupakan sebuah proses yang mudah sebenarnya jika anda bersedia.


1. KENAL STATUS ANDA

Perkara pertama yang anda perlu lihat CCRIS anda. Apa tu CCRIS? Klik sini. Payment untuk previous loan cantik tak? Kalau anda FIRST TIME loan, CCRIS anda tak ada sebarang transaction. Check ada tak SPECIAL ATTENTION ACCOUNT. If ada sila settle dulu. Selalunya bank akan reject. CCRIS boleh check di Bank Negara (BNM)

Check COMMITMENT anda. Berapa loan ada dalam CCRIS. Tambah monthly income untuk setiap loan. Berapa commitment monthly? 

Check debt ratio. COMMITMENT dibahagikan dengan GAJI BERSIH anda dan darab 100%..Kalau 70% ke atas certain bank sahaja akan accept tu pon depends on situation.

Ingat balik kalau-kalau pernah ada hutang tak bayar. Contohnya TELEKOM, internet, bil telefon, motor dan lain-lain. If ada, settlekan dulu. Baru senang nak masuk loan. Certain bank sahaja accept CTOS itupon bergantung kepada keputusan bank.

Kerja apa? 

Dah berapa lama kerja? Untuk yang baru kerja dan ada diploma or degree boleh apply SKIM GRADUAN.

Adakah anda rasa anda mampu if tambah commitment baru? Kira semula debt ratio lepas tambah commitment baru. 

2.SALES ADVISOR 

Anda boleh hubungi SAYA, Azeri Azaman untuk perbincangan.

Semasa perbincangan, keputusan kedua-dua belah pihak mestilah sama supaya tidak membawa masalah atau ketidakpuashatian di kemudian hari. 

Tanya tanya dan tanya lagi sehingga puas hati.
3. PENYERAHAN DOKUMEN KEPADA SA / BANK

Buat checklist untuk document yang diperlukan.

Boleh serah kepada SA atau Bank. Terpulang kepada anda. Tetapi Copy IC dan Lesen mesti diserahkan kepada SA untuk SA buat satu Vehicle Sales Order (VSO) 

4. BANK

Bank akan interview anda. 

Approve, reduce or reject.

Bank tak boleh bagi keputusan serta merta semasa interview. 

Ambil masa 2 3 hari bergantung kepada service bank tersebut.

Anda juga boleh menyerahkan supporting document untuk bank membuat penilaian semula status loan anda sekiranya loan anda reject atau bank sendiri yang minta.
5. SIGN AGREEMENT

Set time and date untuk memudahkan officer bank datang ke tempat anda atau anda boleh datang ke dealer. Refer SA.

Check loan amount, interest rate dan berapa tahun pinjaman.

Setuju boleh sign. Agreement semua bank standard saja. Jangan risau. Kalau tak bayar kena tarik macam biasa.

6. SETTLE PAYMENT

Confirmkan dengan dealer berapa jumlah yang perlu dibayar including downpayment, booking dan lain-lain. Confirmkan betul-betul!

7. ORDER KERETA
Fasa ini anda perlu menunggu. Jika kereta anda HOT SELLING CAR, maka anda bersabarlah sebab customer lain pon masuk dalam waiting list.

Dealer akan settle registration kereta.
8. DELIVER

SA akan sediakan kereta anda mengikut kehendak anda dan persetujuan semasa perbincangan awal.

Anda sudah boleh ambil kereta.
SAFE DRIVE YA!
Saya sudah ringkaskan proses beli kereta ini untuk memudahkan pemahaman anda. Kalau nak terang detail lagi boleh PM saya. Belilah kereta anda mengikut keperluan. Jangan mengikut nafsu.

**SA stand for Sales Advisor


APAKAH LANGKAH YANG ANDA BOLEH AMBIL SEKARANG UNTUK MEMBELI KERETA PERODUA BARU?

1. Untuk memudahkan anda, saya telah menyediakan saringan-saringan quiz untuk anda mengenal pasti status case anda. Dengan mengetahui kedudukan anda sekarang, anda dapat membetulkan dan memudahkan loan anda untuk di approve oleh pihak bank.Anda hanya perlu klik di tajuk di bawah. Check it out!

a) Semakan bulanan kereta
b) Semakan pengiraan gaji
c) Semakan Debt Service Ratio dan Net Disposable Income
d) Kuiz Pekerja Swasta
e) Kuiz Pekerja Kerajaan
f) Kuiz Skim Graduan
g) Kuiz Syarikat Enterprise


p/s: Semak secara turutan untuk mendapatkan keputusan yang tepat!



Comments

  1. kalau kete ready stock bpe lama nk tunggu?

    ReplyDelete
  2. Tumpang tanya bang.. kalau suda sign agreement loan.. boleh cancel?

    ReplyDelete
  3. Tumpang tanya bang.. kalau suda sign agreement loan.. boleh cancel?

    ReplyDelete
  4. Boleh cancel..tapi certain bank ada penalty..

    ReplyDelete
  5. Proton exora metallic (merah) lama betol tgu stok Ada..hurmm...sebulan..

    ReplyDelete
  6. Proton exora metallic (merah) lama betol tgu stok Ada..hurmm...sebulan..

    ReplyDelete
  7. nak tanya jgk.. kalau loan dah lulus.. boleh cancel ke? tp lum sign ape2..rasa mcm tak ckup nak bayar bulanan.. tq

    tini

    ReplyDelete
    Replies
    1. bank dh cal intrview.. 😅

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Salam puan.macam mana cerita saya pun masalah yg sama..

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. kalo dkt ccris saya sudah 3bulan 0 bole lulus ke loan saya

    ReplyDelete
  10. Salam tuan
    Kalau penjual kereta terpakai charge RM3300 utk proses transaksi jualbeli kereta tu, munasabah ker. Bila saya tanya dia kata lumsum (utk agreement, jpj, puspakom dll)..

    Mohon bantuan nasihat tuan. lusa nak jumpa penjual tu... Loan dah lulus ni...

    ReplyDelete
  11. Salam nk tnya..klu mcm skim graduan tu...dia nk surt pekerjaan y tetap ke?

    ReplyDelete
  12. Aku Widya Okta, saya ingin bersaksi pekerjaan yang baik dari Allah dalam hidup saya kepada orang-orang saya yang mencari untuk pinjaman di Asia dan bagian lain dari kata, karena ekonomi yang buruk di beberapa negara. Apakah mereka orang yang mencari pinjaman di antara kamu? Maka Anda harus sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman penipuan di sini di internet, tetapi mereka masih asli sekali di perusahaan pinjaman palsu. Saya telah menjadi korban dari suatu 6-kredit pemberi pinjaman penipuan, saya kehilangan begitu banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan mereka. Aku hampir mati dalam proses karena saya ditangkap oleh orang-orang dari utang saya sendiri, sebelum aku rilis dari penjara dan teman yang saya saya menjelaskan situasi saya kemudian memperkenalkan saya ke perusahaan pinjaman dapat diandalkan yang SANDRAOVIALOANFIRM. Saya mendapat pinjaman saya Rp900,000,000 dari SANDRAOVIALOANFIRM sangat mudah dalam 24 jam yang saya diterapkan, Jadi saya memutuskan untuk berbagi pekerjaan yang baik dari Allah melalui SANDRAOVIALOANFIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat Anda jika Anda membutuhkan pinjaman Anda lebih baik kontak SANDRAOVIALOANFIRM. menghubungi mereka melalui email:. (Sandraovialoanfirm@gmail.com)
    Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (widyaokta750@gmail.com) jika Anda merasa sulit atau ingin prosedur untuk memperoleh pinjaman.

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum en.tumpang tanya,mcm saya msa bincang dgn sales berkaitan loan dan bayaran bulanan harga kereta otr rm90k loan lulus rm90k interest 2.23% tp bila keluar LOU bank,bnk tulis harga dkt sales rm87k n balance selepas dokumen complete di serah kpd bank, pinjaman selama 9 tahun.masa bincang dgn sales bulanan rm967 tapi tiba2 bila nk sign aggrmnt bnk tgok ada tulis 2 amount kereta 1.rm106k 2.rm90k mcm tu,bayaran 1.rm1001 n 2.rm967 skg sya kna byr rm1001 mcm mn tu?n lg satu selepas bnk lulus loan rm90k tetiba sales suruh saya bayar rm500 utk depo.tapi saya dah byr lah,cuma setiap apa yg saya tnya dkt dia,depan jawap lain belakang jadi lain..mohon bantuan en.pakar terima kasih semoga dengan ilmu yg en ada dpt memurahkan rzki en.insyallah.

    ReplyDelete
  14. Halo,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Precious Ovia, pemberi pinjaman pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% kepada individu, firma dan syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan difahami. Hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (preciousovia39@gmail.com)

    ReplyDelete
  15. Hello,lpas sign aggrement kira approved ka?

    ReplyDelete
  16. Halo,
    Adakah anda sedang mencari syarikat peminjam swasta yang berwibawa dan terakreditasi yang meminjamkan peluang sepanjang hayat? Kami menyediakan semua jenis pinjaman dengan cara yang sangat cepat dan mudah, pinjaman peribadi, pinjaman kereta, pinjaman rumah, pinjaman pelajar, pinjaman perniagaan, pinjaman pelaburan, penyatuan hutang, dan banyak lagi. Adakah anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan penyatuan atau pinjaman gadai janji? Lihatlah lebih jauh seperti yang kita ada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi sesuatu yang lalu. Kami menawarkan pinjaman dari 5000 dolar kepada 50,000,000 dolar pada kadar faedah pinjaman yang sangat tinggi sebanyak 2%. Hubungi kami hari ini melalui e-mel kami sekarang dan kami akan dengan senang hati membuat masalah kewangan anda dan perkara-perkara yang lalu, Tiada pemeriksaan kredit diperlukan, 100% dijamin.
    E-mel kepada kami: (albakerloanfirm@gmail.com).

    ReplyDelete
  17. Saya beli kereta honda city loan lulus 50k..kalau nak tukar model ke honda civic boleh ke..atau apply loan baru

    ReplyDelete
  18. "TAKE TIME UNTUK BACA MY TESTIMONI Terima kasih kepada Kapten Crystal Holmes Sheriff Jefferson Jabatan County, yang datang kepada saya dan keluarga saya untuk menyelamatkan kita dari bencana yang besar salahnya Nama saya David Jess'm dari New Orleans Saya mangsa .. taufan Irma, saya kehilangan rumah dan harta saya. saya telah musnah kerana di mana saya akan bermula dari Kerajaan telah memainkan peranan mereka untuk memberi bantuan, tetapi saya perlu memulakan hidup baru dengan keluarga saya. saya berpindah ke California untuk memulakan hidup baru tetapi saya tidak seimbang dari segi kewangan. dan memerlukan lebih banyak dana untuk menubuhkan sebuah perniagaan dan satu hari, manakala bertafakur pada komputer saya, saya melihat testimoni Puan Mary Maxwell New Zealand tentang bagaimana dia mendapat dia syarikat pinjaman JOSE LUIS pinjaman. jadi saya mengambil keputusan untuk memohon pinjaman untuk memulakan perniagaan di sini melalui e-mel beliau juga diminta dan diberikan saya pinjaman selepas beberapa Termi kita dan syarat. bersyukur kepada Tuhan kerana pinjaman syarikat jose luis kerana memberi peluang kepada saya untuk mencapai matlamat saya dan datang bersama-sama untuk saya dan keluarga saya. Hari ini saya gembira untuk memberitahu anda bahawa saya mempunyai pinjaman saya dalam masa kurang daripada 24 jam hanya 2% tidak bercagar. Saya ingin memaklumkan kepada semua orang yang memerlukan pinjaman untuk mendapatkan pinjaman JOSE LUIS syarikat pinjaman anda dan boleh menghubungi mereka melalui alamat e-mel ini :( joseluisloans@gmail.com) atau WhatsApp nombor 2348028425633 ucapan terima semua dan Tuhan memberkati kamu kerana membaca kesaksian saya "

    ReplyDelete
  19. Berapa lama proses booking kereta axia manual (e)

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum
    Nama saya Aditya Aulia saya mengalami trauma keuangan karena saya ditipu dan ditipu oleh banyak perusahaan pinjaman online dan saya pikir tidak ada yang baik bisa keluar dari transaksi online tapi semua keraguan saya segera dibawa untuk beristirahat saat teman saya mengenalkan saya. untuk Ibu Iskandar pada awalnya saya pikir itu masih akan menjadi permainan bore yang sama saya harus memaksa diri untuk mengikuti semua proses karena mereka sampai pada kejutan terbesar saya setelah memenuhi semua persyaratan karena permintaan oleh proses saya bisa mendapatkan pinjaman sebesar 350jt di rekening Bank Central Asia (BCA) saya saat saya waspada di telepon saya, saya tidak pernah mempercayainya, agaknya saya bergegas ke Bank untuk memastikan bahwa memang benar ibu kontak sekarang mengalami terobosan pemanasan jantung dalam kehidupan finansial Anda melalui apakah itu BBM INVITE-nya: {D8980E0B} atau apakah kamu ingin mengkonfirmasi dari saya? Anda bisa menghubungi saya melalui surat saya: {aditya.aulia139@gmail.com} dan juga Anda bisa menghubungi perusahaan ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM via: {mail: iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}facebook (www.facebook.com/iskandar.lesteri.7)
    Website: (iskandarlestari.wordpress.com)

    ReplyDelete
  21. Halo

    Assalamu`alaikum `Selamat Datang di ANNISA AHMAD LOAN COMPANY

    Apakah Anda seorang investor, Pemilik Bisnis, Pengusaha, Kontraktor, Petani, Memulai e.t.c? Mungkin Anda memerlukan dana yang baik dan aman untuk membeli properti, memperbaiki / membalikkan, memperbaiki layanan / bangunan Anda mencari tempat yang dapat menjamin Anda meminjamkan salah satu dari jumlah yang Anda butuhkan untuk menghubungi e-mail: {annisaahmadlaoncompany@gmail.com} ada di sini untuk membantu mereka yang membutuhkan tujuan arsip keuangan mereka, kami berinvestasi pada properti, proyek / bisnis dan juga memberikan penawaran 100% untuk semua jenis pinjaman berbunga rendah. Tarif, untuk mereka yang tertarik dari negara manapun dengan tingkat kredit apakah Anda ditolak oleh bank lain atau kreditur? Kami dapat menawarkan pinjaman yang Anda butuhkan dengan harga yang terjangkau sehingga pekerja bisnis, pria dan wanita, pekerja kantor, operator, inilah kesempatan Anda untuk berinvestasi pada apa yang telah Anda rencanakan di sini adalah pinjaman untuk Anda dan investasikan dengannya, kami juga membutuhkan Layanan dari Pialang yang bisa merujuk orang yang membutuhkan bantuan keuangan dan kami membayar setiap bulan untuk layanan Anda menghubungi kami melalui e-mail di bawah ini jika Anda tertarik dengan pinjaman atau persyaratan. Investor
    Email: {annisaahmadlaoncompany@gmail.com} Anda juga dapat menghubungi kami melalui pin BBM (DB5121C1) dan Anda semua bisa menghubungi kami tentang bagaimana kepercayaan nomor (+393511318582) jujur ​​pada layanan kami.
    Assalamu`alaikum wr wb,

    ReplyDelete
  22. Adakah anda memerlukan pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi, auto pinjaman, pinjaman pertanian, membeli dan menjual pinjaman, pinjaman pelaburan atau pembiayaan projek? Kami sedang menubuhkan sebuah institusi pemberi pinjaman negara untuk memberi sokongan kepada syarikat awam dan syarikat swasta dan juga kepada individu. Ini adalah untuk menyokong status kewangan di seluruh dunia. Memohon pinjaman hari ini. Kami memberi jaminan kepada anda tawaran terbaik. Kebahagiaan anda adalah kami keutamaan kami. Kami menawarkan pinjaman kepada pelbagai bahagian dunia. Asia, Australia / Oceania, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan dan Afrika, Antartika. Hubungi kami untuk maklumat lanjut.Email
    Theresaloancompany@gmail.com

    ReplyDelete
  23. saudara-saudara

    Saya di sini untuk bersaksi tentang kebaikan Allah dalam hidup saya dan bagaimana saya diselamatkan dari tekanan finansial karena bisnis saya sedang menurun dan keluarga saya dalam keadaan asulit sehingga kami bahkan tidak dapat membayar uang sekolah untuk anak-anak, karena kepahitan mengambil alih hatiku
    Suami saya juga menggagalkan karena kami menjalankan bisnis keluarga di (Surabaya, Jawa Timur) dimana kami jadi bingung suami saya mencoba untuk mendapatkana pinjaman dari bank dia menolak pinjaman jadi dia online mencari pinjaman karena dia ditipu oleh sone imposters online yang menjanjikan kepadanya pinjaman dan mengatakan harus membayar biaya untuk mendapatkan pinjaman sehingga husbank saya meminjam uang dari teman-temannya untuk membayar biaya maka mereka meminta biaya lagi dengan beberapa alasan dia harus pergi dan meminjam dari saudaranya di (Bekasi) untuk memastikan dia mendapatkan pinjaman setidaknya untuk membi/aayai kebutuhan keluarga dan setelah dia membuat biaya, dia diminta untuk membayar lagi dengan alasan tertentu, hal ini membuat keluarga kelaparan meningkat sehingga kami harus mengumpulkan makanan dari tetangga dekat kami. dan selama berbulan-bulan kami menderita dan bisnis ditutup untuk sementara waktu
    Jadi satu sore yang setia sekitar pukul 14:00 tetangga dekat ini menelepon saya dan mengatakan bahwa dia akan mendapatkan pinjaman dari perusahaan pinjaman secara online sehingga jika dia mendapatkan pinjaman, dia akan mengenalkan saya ke perusahaan tersebut sehingga kami pergi ke ATM bersama-sama dan Memeriksa pinjaman itu tidak ada sehingga kami menunggu sekitar 30 menit kemudian kami mendapat peringatan di teleponnya dari banknya bahwa dia telah menerima monney di akunnya sehingga kami memeriksa saldo rekeningnya dan lihatlah 300 juta kepadanya sebagai pinjaman
    Segera saya berteriak di depan umum sambil menangis dan pada saat itu yang bisa saya pikirkan adalah jika saya dengan jumlah seperti itu, masalah saya berakhir, jadi kami pulang ke rumah saya tidak memberi tahu suami saya, dari 1 juta dia memberi saya saya membeli beberapa bahan makanan di rumah dan berlangganan dan tetangga saya dan saya meminta pinjaman kepada perusahaan karena dia memberi saya pedoman sehingga kami mengikuti prosesnya karena prosesnya sama sehingga setelah semua prosesnya, rekan-rekan saya diberi pinjaman oleh saya
    ONE BILLION RISING FUND (onebillionrisingfund@gmail.com)
    BBM: D8E814FC

    Anda juga bisa mendaftar sekarang dan menyelesaikan masalah keuangan Anda
    Saya berbagi cerita ini karena saya tahu bahwa begitu banyak orang di luar sana memerlukan bantuan keuangan dan perusahaan akan membantu Anda
    Gmail saya adalah

    Ratu Efendi Lisa
    efendiqueenlisa@gmail.com

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  25. klau loan dah lulus tapi belum sign ape2 lagi ade masalah ke klau nak mohon loan lain??

    ReplyDelete

Post a comment

JEMPUT KE WEBSITE RASMI SAYA UNTUK MAKLUMAT UPDATED.


https://www.ispeedautomotive.com


Salam dan selamat sejahtera.


Terlebih dahulu saya memperkenalkan diri saya. Saya Azeri Azaman dan merupakan Professional Sales Consultant di KJB AUTO SDN BHD (PERODUA).


Apa beza saya dengan Sales Advisor di luar sana?


1. Pinjaman kenderaan


Kepakaran saya ialah di bahagian pinjaman kereta kerana sebelum ini saya berkhidmat di bank sebagai senior officer. Saya sudah menerima beribu-ribu kes untuk di proses sepanjang perkhidmatan saya. Ada beza di antara orang yang mengaku pakar dan orang yang hari-hari proses loan. Diharapkan pengetahuan saya serba sikit di bahagian pinjaman kereta ini akan melancarkan dan memudahkan loan anda.


2. Networking


Saya ada hubungan yang baik dengan banker-banker lain sebabnya semua tu kawan-kawan saya. Saya juga mempunyai hubungan yang baik dengan dealer-dealer model kereta lain di kawasan lembah klang dan selangor.


3. Pembelian kereta secara online


Saya ada reputasi yang baik di dalam penjualan kereta secara atas talian ataupun online dan perkhidmatan online saya dipercayai sejak tahun 2013 lagi.


4. Free Professional Consultant


Saya boleh memberikan nasihat bagaimana untuk memperbaiki dan menyelesaikan masalah anda. Saya juga bersedia memberi tunjuk ajar persediaan sebelum dan semasa anda membeli kereta.


5. Free Gift


Bagi saya, urusan loan itu lebih penting. Jika lulus, free gift yang berbaloi akan diberikan kepada anda. Saya ada buat pakej-pakej menarik untuk pelanggan saya termasuklah 31 Free Gift! Wow!


6. Tiada booking fee, advance fee


Tiada cas di kenakan jika sekadar hendak mencuba masuk loan. Selepas loan lulus dan untuk booking kereta sahaja booking fee akan di cas.


7. Perkhidmatan seluruh Malaysia


Kalau ada dari negeri lain selain Selangor dan Kuala Lumpur yang berminat untuk mendapatkan khidmat saya, tiada halangan. Kereta akan dihantar ke rumah anda. Cuma bank yang boleh masuk loan sedikit terhad.



Phone number: 011 3908 0919


Email: azeriazaman@gmail.com


Jika anda sudah bersedia, klik Begin Your Purchasing Journey di side bar menu!

Sebahagian client En Azeri

Sebahagian client En Azeri
Klik gambar untuk membaca review

Apa yang spesial dan apa yang anda dapat apabila melakukan pembelian kereta Perodua dengan En Azeri?


Servis Semasa Proses Jualan Perodua

1. Konsultansi mengenai pinjaman kewangan dari sudut kaca mata bank.

2. Konsultansi mengenai kereta Perodua Pilihan anda.

3. Quotation khas berdasarkan case anda.

4. Track & Trace V1 untuk mengetahui status pinjaman di bank dan proses-proses pemilikin kereta Perodua baru anda.

5. Boleh berhubung terus dengan rakan-rakan saya di bank.


Servis Selepas Proses Jualan Perodua

1. Free Gift dan Cabutan Bertuah

2. Penghantaran kereta hingga ke pintu rumah anda (Semenanjung sahaja)

3. Renewal Insurance dan Roadtax

4. Booking untuk servis kereta anda

5. Towing Kuala Lumpur dan Selangor ke Pusat Body & Paint Perodua KJB Auto Sdn Bhd

6. Bantuan mengurus status kereta kemalangan di pusat Body & Paint

7. Konsultansi untuk pembelian kenderaan seterusnya.


Anda tidak tahu bagaimana hendak melakukan pinjaman dengan bank? Let the professional handle it for you!


Silakan klik pada side bar menu di bahagian kiri atas untuk melihat keseluruhan kandungan website.

Sila klik pada Home untuk kembali ke halaman utama dan melihat kembali side bar menu.

SILA KE WEBSITE RASMI SAYA

https://www.ispeedautomotive.com