DI MANA SAYA HENDAK DAPATKAN CCRIS REPORT?



PERHATIAN: CARA-CARA MENDAPATKAN CCRIS REPORT ANDA

Jam 730 pagi. Sedang saya menyusun dokumen-dokumen permohonan pinjaman kereta Perodua  untuk dihantar ke bank pagi tadi, saya menerima satu mesej WhatsApp.

"Assalamualaikum tuan, minta maaf menggangu pagi-pagi ni. Tuan boleh tolong check-kan ccris report saya tak?"

Dengan pantas saya membalas, " Waalaikumusalam, maaf tuan. CCRIS Report hanya boleh diakses oleh Bank Negara untuk tujuan persendirian. Walaupun bank check CCRIS Report tuan semasa tuan apply loan tetapi bank itu sendiri tak boleh mendedahkan CCRIS Report tuan kepada tuan."

"Jadi, macam mana tuan?"

"Tuan, boleh tengok cara nya di website Bank Negara." balas saya ringkas.

"Baik, terima kasih."

Ini bukan pertama kali saya menjawab pertanyaan seperti ini. Mungkin mereka masih ingat saya bekerja di bank dan ingin meminta pertolongan. Saya tidak salahkan mereka. Jadi saya menulis kali ini untuk memberitahu bagaimana caranya untuk mendapatkan ccris report anda sendiri.

Cara 1 CCRIS report:

Yang paling mudah ialah beli terus dengan CTOS. RM26.50. Apa tu CTOS? CTOS merupakan satu syarikat Malaysia yang mengumpul maklumat-maklumat individu. Dah 20 tahun dah dalam bisnes kumpul maklumat ni. Sumber-sumber maklumat yang CTOS gunakan termasuklah notis undang-undang dalam akhbar, carian di SSM, warta dan penerbitan kerajaan, carian di Jabatan Insolvensi Malaysia, Jabatan Pendaftaran Negara, carian di pendaftar pertubuhan, maklumat hubungan yang disediakan oleh pemiutang/litigators/penyokong perdagangan, dan maklumat sukarela yang diberikan oleh individu itu sendiri. Anda kena ada akaun dengan CTOS. Lepas tu beli je.

Klik sini untuk ke website CTOS.

Cara 2 CCRIS Report:

Walk in ke Bank Negara atau Cawangan Bank Negara yang berdekatan dengan tempat anda. Ini senang tapi ramai yang tak dapat buat sebab tak ada kesempatan waktu. Masing-masing bekerja. Hanya individu tu sendiri yang boleh dapatkan CCRIS Report mereka. Bagi orang lain pegang IC and pergi check tak boleh. Even kiosk kat bank negara tu kena buat pengesahan cap jari. Kalau pergi kaunter, bawa IC, lesen atau sijil lahir.

Cara 3 CCRIS Report:

Pos, faks atau email permohonan anda ke bank negara. Anda perlukan borang permohonan laporan kredit, borang pengisythiran, salinan jelas IC depan belakang, dua dari dokumen ni ( lesen memandu, bil utiliti, penyata akaun bank, penyata kad kredit, penyata KWSP). borang permohonan laporan tu boleh download dan isi. Lengkap semuanya, paling senang email saja la kat BNM.

Email: bnmtelelink@bnm.gov.my
Alamat: BNMTELELINK dan Pejabat Wilayah, Tingkat Bawah, Blok D, Bank Negara Malaysia, Jalan Dato' Onn, 50480, Kuala Lumpur
Faks: +603 2174 1515


Ini tiga cara untuk dapatkan CCRIS Report anda dan salah satu step dalam semak kelayakan anda. Ada CCRIS Report depan mata memang senang cerita. Kalau tak lulus loan pun kita boleh faham kenapa. Kalau tak faham, boleh tanya saya. Ha, ni baru betul betul nak tanya. hehe

Kalau rasa dapat manfaat dari artikel ni jangan lupa share ye. Bagi orang lain pun tau sama. Jangan kedekut ilmu.


APAKAH LANGKAH YANG ANDA BOLEH AMBIL SEKARANG UNTUK MEMBELI KERETA PERODUA BARU?

1. Untuk memudahkan anda, saya telah menyediakan saringan-saringan quiz untuk anda mengenal pasti status case anda. Dengan mengetahui kedudukan anda sekarang, anda dapat membetulkan dan memudahkan loan anda untuk di approve oleh pihak bank.Anda hanya perlu klik di tajuk di bawah. Check it out!

a) Semakan bulanan kereta
b) Semakan pengiraan gaji
c) Semakan Debt Service Ratio dan Net Disposable Income
d) Kuiz Pekerja Swasta
e) Kuiz Pekerja Kerajaan
f) Kuiz Skim Graduan
g) Kuiz Syarikat Enterprise

p/s: Semak secara turutan untuk mendapatkan keputusan yang tepat!

Yang Benar,
Azeri Azaman

Comments

JEMPUT KE WEBSITE RASMI SAYA UNTUK MAKLUMAT UPDATED.


https://www.ispeedautomotive.com


Salam dan selamat sejahtera.


Terlebih dahulu saya memperkenalkan diri saya. Saya Azeri Azaman dan merupakan Professional Sales Consultant di KJB AUTO SDN BHD (PERODUA).


Apa beza saya dengan Sales Advisor di luar sana?


1. Pinjaman kenderaan


Kepakaran saya ialah di bahagian pinjaman kereta kerana sebelum ini saya berkhidmat di bank sebagai senior officer. Saya sudah menerima beribu-ribu kes untuk di proses sepanjang perkhidmatan saya. Ada beza di antara orang yang mengaku pakar dan orang yang hari-hari proses loan. Diharapkan pengetahuan saya serba sikit di bahagian pinjaman kereta ini akan melancarkan dan memudahkan loan anda.


2. Networking


Saya ada hubungan yang baik dengan banker-banker lain sebabnya semua tu kawan-kawan saya. Saya juga mempunyai hubungan yang baik dengan dealer-dealer model kereta lain di kawasan lembah klang dan selangor.


3. Pembelian kereta secara online


Saya ada reputasi yang baik di dalam penjualan kereta secara atas talian ataupun online dan perkhidmatan online saya dipercayai sejak tahun 2013 lagi.


4. Free Professional Consultant


Saya boleh memberikan nasihat bagaimana untuk memperbaiki dan menyelesaikan masalah anda. Saya juga bersedia memberi tunjuk ajar persediaan sebelum dan semasa anda membeli kereta.


5. Free Gift


Bagi saya, urusan loan itu lebih penting. Jika lulus, free gift yang berbaloi akan diberikan kepada anda. Saya ada buat pakej-pakej menarik untuk pelanggan saya termasuklah 31 Free Gift! Wow!


6. Tiada booking fee, advance fee


Tiada cas di kenakan jika sekadar hendak mencuba masuk loan. Selepas loan lulus dan untuk booking kereta sahaja booking fee akan di cas.


7. Perkhidmatan seluruh Malaysia


Kalau ada dari negeri lain selain Selangor dan Kuala Lumpur yang berminat untuk mendapatkan khidmat saya, tiada halangan. Kereta akan dihantar ke rumah anda. Cuma bank yang boleh masuk loan sedikit terhad.



Phone number: 011 3908 0919


Email: azeriazaman@gmail.com


Jika anda sudah bersedia, klik Begin Your Purchasing Journey di side bar menu!

Sebahagian client En Azeri

Sebahagian client En Azeri
Klik gambar untuk membaca review

Apa yang spesial dan apa yang anda dapat apabila melakukan pembelian kereta Perodua dengan En Azeri?


Servis Semasa Proses Jualan Perodua

1. Konsultansi mengenai pinjaman kewangan dari sudut kaca mata bank.

2. Konsultansi mengenai kereta Perodua Pilihan anda.

3. Quotation khas berdasarkan case anda.

4. Track & Trace V1 untuk mengetahui status pinjaman di bank dan proses-proses pemilikin kereta Perodua baru anda.

5. Boleh berhubung terus dengan rakan-rakan saya di bank.


Servis Selepas Proses Jualan Perodua

1. Free Gift dan Cabutan Bertuah

2. Penghantaran kereta hingga ke pintu rumah anda (Semenanjung sahaja)

3. Renewal Insurance dan Roadtax

4. Booking untuk servis kereta anda

5. Towing Kuala Lumpur dan Selangor ke Pusat Body & Paint Perodua KJB Auto Sdn Bhd

6. Bantuan mengurus status kereta kemalangan di pusat Body & Paint

7. Konsultansi untuk pembelian kenderaan seterusnya.


Anda tidak tahu bagaimana hendak melakukan pinjaman dengan bank? Let the professional handle it for you!


Silakan klik pada side bar menu di bahagian kiri atas untuk melihat keseluruhan kandungan website.

Sila klik pada Home untuk kembali ke halaman utama dan melihat kembali side bar menu.

SILA KE WEBSITE RASMI SAYA

https://www.ispeedautomotive.com