Panduan Asas Gaji Minimum Beli Kereta

Tengah buat apa tu? Tengok tv ke? Ni ada tips nak kongsi. Jom tengok! 🧐




🔥GARIS PANDUAN ASAS GAJI 🔥 #prosesbelikereta :

#GAJI KASAR
✔️ Gaji pokok + elaun )
✔️Bank set Gaji Kasar RM2,000 ke atas

#GAJI BASIC
✔️Gaji pokok
✔️Bank tak gemar low basic - RM1,000 sampai RM1,600

#GAJI BERSIH
✔️Gaji Kasar - (EPF, Socso, Tax dan other expense)
✔️Kiraan dalam payslip sahaja

#BALANCE GAJI
✔️Gaji bersih - bayaran bulanan komitmen loan lain - kos sara hidup
✔️Ni maksimum bulanan yang boleh.

Untuk yang bergaji kasar RM2,000 maksimum boleh ambil Axia, Bezza, Saga walaupun balance gaji ada banyak lagi.
Berbeza untuk yang bergaji RM2100 ke atas, bulanan maksimum boleh ikut balance gaji bersih.
Kalau tak faham comment ye. Quality video low sikit tapi yang penting ilmu yang nak disampaikan korg dapat. 😁
Thank you for watching! 🤩
p/s: Rasa-rasa nak tengok video topic apa next vlog? Cuba bagi cadangan kat bawah tu.👇
For more info:

Comments

JEMPUT KE WEBSITE RASMI SAYA UNTUK MAKLUMAT UPDATED.


https://www.ispeedautomotive.com


Salam dan selamat sejahtera.


Terlebih dahulu saya memperkenalkan diri saya. Saya Azeri Azaman dan merupakan Professional Sales Consultant di KJB AUTO SDN BHD (PERODUA).


Apa beza saya dengan Sales Advisor di luar sana?


1. Pinjaman kenderaan


Kepakaran saya ialah di bahagian pinjaman kereta kerana sebelum ini saya berkhidmat di bank sebagai senior officer. Saya sudah menerima beribu-ribu kes untuk di proses sepanjang perkhidmatan saya. Ada beza di antara orang yang mengaku pakar dan orang yang hari-hari proses loan. Diharapkan pengetahuan saya serba sikit di bahagian pinjaman kereta ini akan melancarkan dan memudahkan loan anda.


2. Networking


Saya ada hubungan yang baik dengan banker-banker lain sebabnya semua tu kawan-kawan saya. Saya juga mempunyai hubungan yang baik dengan dealer-dealer model kereta lain di kawasan lembah klang dan selangor.


3. Pembelian kereta secara online


Saya ada reputasi yang baik di dalam penjualan kereta secara atas talian ataupun online dan perkhidmatan online saya dipercayai sejak tahun 2013 lagi.


4. Free Professional Consultant


Saya boleh memberikan nasihat bagaimana untuk memperbaiki dan menyelesaikan masalah anda. Saya juga bersedia memberi tunjuk ajar persediaan sebelum dan semasa anda membeli kereta.


5. Free Gift


Bagi saya, urusan loan itu lebih penting. Jika lulus, free gift yang berbaloi akan diberikan kepada anda. Saya ada buat pakej-pakej menarik untuk pelanggan saya termasuklah 31 Free Gift! Wow!


6. Tiada booking fee, advance fee


Tiada cas di kenakan jika sekadar hendak mencuba masuk loan. Selepas loan lulus dan untuk booking kereta sahaja booking fee akan di cas.


7. Perkhidmatan seluruh Malaysia


Kalau ada dari negeri lain selain Selangor dan Kuala Lumpur yang berminat untuk mendapatkan khidmat saya, tiada halangan. Kereta akan dihantar ke rumah anda. Cuma bank yang boleh masuk loan sedikit terhad.



Phone number: 011 3908 0919


Email: azeriazaman@gmail.com


Jika anda sudah bersedia, klik Begin Your Purchasing Journey di side bar menu!

Sebahagian client En Azeri

Sebahagian client En Azeri
Klik gambar untuk membaca review

Apa yang spesial dan apa yang anda dapat apabila melakukan pembelian kereta Perodua dengan En Azeri?


Servis Semasa Proses Jualan Perodua

1. Konsultansi mengenai pinjaman kewangan dari sudut kaca mata bank.

2. Konsultansi mengenai kereta Perodua Pilihan anda.

3. Quotation khas berdasarkan case anda.

4. Track & Trace V1 untuk mengetahui status pinjaman di bank dan proses-proses pemilikin kereta Perodua baru anda.

5. Boleh berhubung terus dengan rakan-rakan saya di bank.


Servis Selepas Proses Jualan Perodua

1. Free Gift dan Cabutan Bertuah

2. Penghantaran kereta hingga ke pintu rumah anda (Semenanjung sahaja)

3. Renewal Insurance dan Roadtax

4. Booking untuk servis kereta anda

5. Towing Kuala Lumpur dan Selangor ke Pusat Body & Paint Perodua KJB Auto Sdn Bhd

6. Bantuan mengurus status kereta kemalangan di pusat Body & Paint

7. Konsultansi untuk pembelian kenderaan seterusnya.


Anda tidak tahu bagaimana hendak melakukan pinjaman dengan bank? Let the professional handle it for you!


Silakan klik pada side bar menu di bahagian kiri atas untuk melihat keseluruhan kandungan website.

Sila klik pada Home untuk kembali ke halaman utama dan melihat kembali side bar menu.

SILA KE WEBSITE RASMI SAYA

https://www.ispeedautomotive.com